Vår IRC-kanal

Vår IRC-kanal #Linuxkompis finns på Libera Chat och är en av våra samlingsplatser som vi erbjuder. Temat är—men inte exklusivt till—Linux och öppen källkod.

Vi valde Libera Chat eftersom att det är en svensk organisation som stödjer och främjar projekt som berör fri och öppen källkod.

Linuxkompis är ett officiellt projekt på Libera Chat, vilket innebär att vi har tillgång till cloaks (även kallat vhosts). Dessa delas ut till alla våra medlemmar. Kontakta oss så fixar vi det!

En cloak ersätter din IP-adress med en cloak. Vilket innebär att när du loggar in på irc.libera.chat står det inte Hund@<Din IP-adress>, utan Hund@Hund/Linuxkompis/Member. Detta gör dig inte anonym, men det annonserar åtminstone inte din IP-adress ut i det fria.

Vad är IRC?

Internet Relay Chat (IRC) är ett kommunikationsprotokoll för textkommunikation i realtid över Internet som tillåter konversationer mellan användare i grupper (kanaler) och via enskilda ‘privata’ konversationer.

IRC har funnits sedan 1988 och därmed inget nytt påhitt. Det var faktiskt där alla hängde innan vi fick dagens ‘moderna’ och proprietära sociala medier och snabbmeddelandetjänster som Facebook, Telegram och Discord.

Tips på klienter

Våra regler & riktlinjer

Glöm inte bort att läsa våra regler & riktlinjer.