Avatar
En vänlig Linux-gemenskap för alla.

Om Linuxkompis

Vi är ett ideellt projekt som har som mål att tillhandahålla en social, trivsam och givande gemenskap för alla Linux-entusiaster. För oss är det viktigt att alla—oavsett kunskapsnivå—ska känna sig precis lika välkommen som vem som helst!

Linuxkompis är gratis på riktigt. Idag när många erbjuder en gratisprodukt innebär det tyvärr många gånger att man använder en reklamfinansierad modell där du dessutom betalar med din personliga data och integritet.

Vi kommer aldrig att ta betalt för något och vi kommer aldrig att ha som mål att tjäna pengar på vårt projekt. Vi kommer därför aldrig att finansiera det här projektet via reklam. Vi gör det här för att det är roligt och för att vi brinner för Linux och öppen källkod.

Vi är 100% öppen källkod. De tjänster vi tillhandahåller och förespråkar är och kommer alltid att baseras på öppen mjukvara som respekterar användarnas personliga integritet.

Kontakta oss

Om du har några frågor eller funderingar gällande något som berör Linuxkompis är du alltid välkommen att kontakta oss via några av nedanstående kanaler.

Inblandade

Ohyran

Logotyp

towhatend

Forummoderator

  • towhatend @ freenode

Hur du kan stödja Linuxkompis

Om man vill stödja oss får man mer än göra det genom att först och främst tipsa och rekommendera Linuxkompis till sina vänner och bekanta.

Om man vill stödja Linuxkompis rent ekonomiskt går det också bra att göra det via Liberapay. Det är och kommer alltid att vara 100% frivilligt. Tack vare vår käre serveransvarige Selea som stödjer projektet med både service och hårdvara innebär det att våra driftkostnader idag är väldigt låga.

Våra fasta utgifter:

Domännamn Vårt domännamn finns hos Gandi. 137 SEK per år.
Mastodon-instans Vår Mastodon-instans huseras hos Masto.host. €7 per månad.

Alla donationer kommer att oavkortat att gå till utgifter som berör projektet Linuxkompis. Om vi skulle få ett överskott kommer dessa att sparas till framtida utgifter.