Linuxkompis

Linuxkompis IRC-kanal flyttar till Libera.Chat (Vilket också berör er som använder Matrix)

Onsdag, 26 Maj 2021

Hej!

Det har högst sannolikt inte undgått någon den senaste tiden att det har förekommit en hel del bråk och tjafs kring Freenode och deras nya ägare med tillhörande ansvariga personer.

Linuxkompis har valt att vara passiv och avvaktat för att se hur det hela utspelade sig. Nu har det dock visat sig att den nya ägaren av Freenode har börjat (med hjälp av en automatiserad bot) att peta och/eller ta över fortfarande aktiva kanaler och även topics som har antingen nämnt att de har tänkt att flytta eller redan har valt att flytta till andra servrar.

Vi känner oss därför inte längre trygga med att ha vår kanal hos Freenode, och vi har därför valt att flytta.

Uppgifterna för den nya IRC-servern

Den server vi har valt att flytta till heter [Libera Chat]((https://libera.chat/) (Wikipedia). Det är en svensk server med en icke vinstdrivande organisation bakom sig. Vi ansåg att det kändes som ett tryggt val för oss.

Den nya serveradressen är nu irc.libera.chat och namnet på kanalen är som alltid #Linuxkompis.

Ny adress för er som använder Matrix

I och med att vår kanal på Matrix är bryggad direkt till IRC behöver ni som använder Matrix uppdatera adressen till #Linuxkompis:libera.chat.

Alla våra kanaler är sammankopplad med varandra

Glöm inte bort att ni också kan nå vår gemenskap via Snikket och Matrix. Läs mer om vår gemenskap här. Alla våra kanaler är också sammankopplade med varandra, så att oavsett om du hänger på IRC, XMPP eller Matrix kan du prata med alla i vår gemenskap som hänger på våra kanaler.

Om ni har några frågor eller funderingar, går det bra att kontakta oss.

Med vänliga hälsningar,
Linuxkompis

Meta