Linuxkompis

Vår gemenskap

Allting som Linuxkompis tillhandahåller, är baserat på öppen källkod, integritetsvänligt, gratis, fritt tillgänglig för alla och körs på Linuxkompis egna servrar (med undantag för vår IRC-kanal).

Glöm inte bort att läsa vår integritetspolicy och våra regler, om du inte redan har gjort det.

Diskussionsforum

Vi har ett forum på adressen forum.linuxkompis.se. Där finns det möjlighet att diskutera och fråga om hjälp med allt som berör Linux och livet därtill.

Det är även på forumet, som mycket av den officiella kommunikationen sker för Linuxkompis. Men allt viktigt publiceras alltid på vår hemsida.

GoToSocial

GoToSocial är ett socialt nätverk och ett bra alternativ till andra sociala nätverk som Mastodon och Twitter.

Just nu är GoToSocial i ett väldigt tidigt utvecklingsstadie och vi håller på att testa det. När vi anser att det är tillräckligt pålitligt, kommer vi att öppna upp det för allmänheten.

Snikket

Snikket är en snabbmeddelandetjänst och ett bra alternativ till andra snabbmeddelandetjänster som Facebook Messenger och WhatsApp.

Om du inte är bekant med Snikket kan du läsa vår introduktion till Snikket. Om du önskar ett konto på Snikket, går det bra att kontakta oss via e-post.

Vi har också en publik gruppchatt för alla Linuxkompisar. Du hittar vår gruppchatt på adressen linuxkompis@groups.snikket.linuxkompis.se. Vår gruppchattt är bryggad med vår publika kanal på IRC, vilket innebär att alla på vår gruppchatt och vår IRC-kanal, kan prata med varandra.

IRC

Vi finns på IRC i den publika kanalen #LinuxkompisLibera.Chat. IRC är ett kommunikationsprotokoll för textkommunikation i realtid över Internet.

Vår IRC-kanal är bryggad med vår publika gruppchatt på Snikket, vilket innebär att alla på vår IRC-kanal och vår gruppchatt på Snikket, kan prata med varandra.