För allas trevnad ber vi er att läsa våra regler och riktlinjer innan du tar del av vår gemenskap. De är få, korta och enkla.

Snikket

Vi erbjuder idag en Snikket-server på adressen snikket.linuxkompis.se. Om du inte är bekant med Snikket kan du läsa vår introduktion till Snikket.

Om du önskar ett konto går det bra att kontakta oss via e-post. Glöm inte bort att läsa vår integritetspolicy innan du skapar ditt konto.

Mumble

Vi har en Mumble-server på adressen linuxkompis.se (port 64738). Det finns tre rum att vara i om man skulle vilja vara ifred från huvudrummet. Ni är mer än välkommen att använda hänga där när ni spelar och så.

Om ni har önskemål på nya rum eller något, är det bara att kontakta oss.

Våra publika chattrum

På våra publika chattrum/kanaler är ordet fritt, även om det ofta pratas om Linux och nördiga ämnen. Vi tillåter alla ämnen, så länge de är respektfulla och trevliga. Läs gärna våra regler och riktlinjer om du har några funderingar.

Snikket/XMPP

Vi har en egen gruppchatt vid namn “Linuxkompis”. Du hittar vår gruppchatt på adressen linuxkompis@groups.snikket.linuxkompis.se. Vår gruppchatt på Snikket är bryggad med vår IRC-kanal.

Eftersom att Snikket är baserat på XMPP är de båda kompatibla med varandra, vilket innebär att du kan ta del av vår gruppchatt även om du använder XMPP.

IRC

Vi har en egen kanal vid namn #LinuxkompisLibera.Chat. Vår IRC-kanal är bryggad med vår gruppchatt på Snikket.

Linuxkompis-kappor

Linuxkompis är ett officiellt projekt på Libera Chat, vilket innebär att vi har tillgång till kappor (även kallat “cloaks” och “vhosts” på engelska). Dessa delas ut till alla våra medlemmar. Kontakta oss så fixar vi det!

Matrix

Det finns ett Matrix-rum på adressen #linuxkompis:libera.chat om du använder Matrix och föredrar att hänga där. Matrix-rummet är ihokopplat med både vår IRC-kanal och vår gruppchatt på Snikket.